20201213

Ακεραιότητα

Το θεμελιώδες κοινωνικό πρόβλημα βρίσκεται στην απώλεια της ακεραιότητας των προσώπων, του κάθε προσώπου χωριστά.

Οι μηχανισμοί υποταγής διευρύνονται και μεταλλάσσονται ολοένα μέσα στις πέντε χιλιετίες που εξαπλώνονται οι πολεμικές δουλοκτητικές κοινωνίες. Τα όπλα, οι διδαχές, η νομιμότητα, η ηθική, η προπαγάνδα, κάθε είδους εκβιασμοί, όλα βρίσκονται και αναπτύσσονται στην χρήση των πολεμικών κυρίαρχων.

Ο δούλος και ο εργαζόμενος είναι εξίσου όμηροι των αφεντικών τους και εκβιάζονται να εκτελούν εντολές, ακόμα και τις πιο ανόητες ή άσκοπες εντολές. Η εκτέλεση εντολών δεν κάνει έναν άνθρωπο εξυπνότερο. Θα είχε ενδιαφέρον να ερευνήσουν οι βιολόγοι σε πόσες γενιές εντολοδόχων η ανθρώπινη διάνοια εκφυλίζεται.

Όπως θα είχε ενδιαφέρον να ερευνήσουν οι βιολόγοι στις πόσες γενιές σφαγών και περιθωριοποίησης όσων επιδεικνύουν ακέραιο χαρακτήρα, "σηκώνουν κεφάλι" και δεν υποτάσσονται σε "αρχές" επιτυγχάνεται ο ιδανικός υπήκοος της κάθε ηλίθιας εξουσίας.

Η ανθρωπότητα βυθίζεται στην ανοησία των πιο ανάξιων εκπροσώπων της. Ο πραγματικός ρυθμιστής όμως για το κάθε τί είναι πάντα η ίδια η φύση. Σε μία ακραία εκδοχή, η συνειδητότητα θα χαθεί ως μία ακόμα από τις εκατομμύρια και δισεκατομμύρια εκδοχές της φύσης που δεν ευδοκίμησαν.









Ο πόλεμος, ο καταναγκασμός και ο Μπέρναρντ Λέβιν
https://proxeiro-tetradio.blogspot.com/2020/02/blog-post.html