20160519

Η μάχη της ορολογίας / Γενετικός προγραμματισμός

Γενετικός προγραμματισμός

Ο γενετικός προγραμματισμός για τους προγραμματιστές λογισμικού επιδιώκει την ανεπτυγμένη διάδραση των μηχανών με το περιβάλλον και την ικανότητα αυτοβελτίωσής τους. Κάτι που ούτως ή άλλως ισχύει για όλα τα όντα και τους ανθρώπους.
Ειδικά για τα θέματα που αφορούν την ζωή των ανθρώπων η συντελούμενη διάδραση εμπλέκει και συγκαθορίζεται και από τον παράγοντα της συνείδησης.

Είναι προφανές ότι ο όρος γενετικός προγραμματισμός δεν αποκλείει την διάδραση, ενώ η ύπαρξή του δεν υποβιβάζει οποιοδήποτε όν στο επίπεδο που λειτουργούν προς το παρόν οι μηχανές.
Με τον όρο γενετικός προγραμματισμός περιγράφεται το πλαίσιο μέσα στο οποίο συντελείται η διάδραση. 

Ειδικά για τους ανθρώπους, η ατομική και συλλογική συνείδηση παρέχει την δυνατότητα κατάρριψης κάποιων από τα όρια που θέτει ο γενετικός προγραμματισμός. Ταυτόχρονα όμως μέσα από τις σύνθετες διαδικασίες που ορίζονται από την προσωπική και κοινωνική συνείδηση θέτονται νέα όρια. Είναι μάλλον αδύνατον στην σύντομη ζωή μας να διακρίνουμε τί είδους πορεία διαγράφει για την ανθρωπότητα η διάδραση της συνείδησης με το πλαίσιο του γενετικού προγραμματισμού, πώς επιδρά σε αυτό, αλλά και πoιο είναι πραγματικά το σχήμα του συνδιαμορφούμενου πλαισίου ανά πάσα στιγμή.